Dorohoi News Logo

Pilaf cu legume şi carne de pasăre

Pilaf cu legume şi carne de pasăre

Ingrediente:
250 gr orez (250-300 gr)
50 gr ardei gras (50-75 gr; congelat, tăiat cubuleţe)
50 gr roşii (50-75 gr; congelate, taiate cubuleţe)
100 gr amestec de legume (tăiate în robotul de bucatarie; morcov, ceapă, rădacină ţelină)
1 kg carne de pasăre de curte (fiartă)
900 gr supă de carne (900 gr-1 l)
Sare
Piper
Pătrunjel
3 linguri ulei pentru călit legumele (3-4 linguri)

Mod de Preparare: Într-o cratiţă se pune uleiul să sfâraie pe aragaz, peste care se adaugă legumele şi se lasă să se călească uşor. Orezul spălat şi scurs se înfrăţeşte în cratiţă cu legumele noastre până devine translucid. Se adaugă supa de carne, sarea şi piperul dupa gust, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic pană fierbe orezul. Într-o tigaie se prăjeşte cărniţa până capătă o culoare aurie. Bucătaria este plină de aroma îmbietoare şi familia începe să se apropie de masă. Dupa ce orezul s-a fiert se mai adaugă un pic de pătrunjel pentru ca aroma să fie mai pătrunzătoare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web