Dorohoi News Logo

Mâncare de dovlecei cu piept de pui și roșii

mancare de dovlecei cu rosii

Ingrediente:
4 dovlecei potriviti
1 kg de rosii bine coapte
1 piept de pui
Cativa catei de usturoi
Ulei de masline
1 legatura patrunjel verde
2 cepe
1 ardei gras
1 morcov
Condimente dupa gust
Smantana sau sana

Mod de Preparare: Este o mancare sanatoasa si o recomand celor care vor sa-si pastreze silueta. Puteti opta pentru varianta in care nu mai caliti deloc legumele si le bagati direct la cuptor. Pieptul spalat si sters l-a condimentat, l-am taiat cubulete si apoi l-am dat la frigider. A taiat dovleceii cubulete cu ajutorul aparatului. Ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul le-am tocat marunt iar morcovul l-am dat prin razatoare. Cine doreste poate sa decojeasca rosiile care au fost oparite in prealabil. Am calit in uleiul incalzit pe rand: ceapa, usturoiul, apoi carnea, morcovul si la urma ardeiul. Dupa ce s-au calit legumele am adaugat dovlecelul si la sfarsit rosiile. Am condimentat dupa gust Nu a pus deloc apa ca sa fiarba in sucul de rosii. Jumatate din cantitatea de patrunjel am adaugat-o pe parcurs si restul dupa ce am inchis focul. Se da la cuptor pentru a scadea bine. Se serveste atat calda cat si rece cu smantana sau iaurt si patrunjel proaspat tocat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web