Dorohoi News Logo

Prăjitură răsturnată cu prune

Prăjitură răsturnată cu prune

Ingrediente:
175 g unt la temperatura camerei
70 g zahar brun
600 g prune rotunde
200 g zahar
1 plic zahar vanilat de Bourbon
3 oua
50 g migdale macinate
200 g faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 praf sare

Mod de Preparare: Spalati si taiati prunele jumatati, indepartandu-le samburii. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati cu hartie de copt (doar baza) o forma rotunda cu marginile inalte. Topiti 50 g unt si varsati-l in tava de tort. Presarati zaharul brun si asezati jumatatile de prune cu miezul in sus. Folosind un mixer bateti untul ramas cu zahar si zahar vanilat de Bourbon. Adaugati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cerneti faina si amestecati-o cu migdalele macinate, praf de copt, bicarbonat si un praf de sare. Incorporati-o in compozitia de unt si oua usor, cu ajutorul unei palete. Rasturnati compozitia obtinuta peste prune si dati la cuptor pentru 50 de minute. Scoateti si lasati sa se raceasca pentru 10 minute, inainte de a o rasturna pe un platou. Indepartati hartia de copr si serviti complet racita, cu frisca sau inghetata de vanilie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web