Dorohoi News Logo

Salată de morcovi cu portocală

Salată de morcovi cu portocală

Ingrediente:
4 morcovi
2 portocale
2 fire menta
2 fire coriandru verde
50 g stafide albe
50 ml suc de portocala proaspat stors
1 linguriţa seminţe de cumin
cateva picaturi ulei de susan presat la rece
2 linguri ulei de samburi de struguri presat la rece
sare
piper

Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in suc de portocale. Se fad morcovii si se asaza intr-un bol. Se decojesc portocalele, indepartand cu grija parţile albe. Se desprinde miezul si se indeparteaza inclusiv pieliţele desparţitoare. Bucaţelele de miez se adauga in vasul cu morcovi. Se scurg stafidele si se pasteaza zeama. Stafidele se adauga la salata. Se spala si se curaţa verdeţurile; se toaca si se adauga in salata. Se pregateste dressingul: se amesteca sucul de portocale cu cele 2 feluri de ulei, cumin, sare si piper, batand cu telul. Se toarna dressingul peste salata si se amesteca. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web