Dorohoi News Logo

Prăjitură Tosca

Prăjitură Tosca

Ingrediente:
pentru blat:
8 albusuri
200 g zahar fin
50 g nuca de cocos
100 g mac
4 linguri faina
2 lingurite praf de copt
putina sare

Pentru crema:
8 galbenusuri
8 linguri zahar
1 plic praf budinca de vanilie
300 ml lapte
300 g unt

Ne mai trebuie:
biscuiti simpli
ciocolata cu lapte

Mod de Preparare: Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei, de asemenea si restul ingredientelor, pentru o reusita a blatului. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul. Adaugam nuca de cocos si macul. Cu miscari de jos in sus amestecam. Turnam faina si praful de copt cernute. La fel amestecam cu miscari de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt (34 x 20 cm) si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 15-20 minute. Intre timp pregatim crema: amestecam galbenusrile cu zaharul si praful de budinca. Turnam laptele si fierbem crema pe baie de aburi pana se ingroasa. O lasam sa se raceasca bine. Cand este complet racita, adaugam untul la temperatura camerei si mixam crema pana devine omogena. O intindem pe blatul racit. Adaugam un strat de biscuiti simpli. Din 100 g ciocolata cu lapte, un cub de unt, 2 linguri zahar brun si 3 de lapte, am pregatit un sos. Le-a fiert pana s-au ingrosat. Cat era inca caldut l-a intins peste prajitura.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web