Dorohoi News Logo

Papanași fierți

papanasi-fierti

Ingrediente:
250 g branza de vaci
1 ou
2 linguri amidon sau faina
1 1/2 lingura gris
vanilie
sare

Pentru tavalit:
un cub de unt
zahar
pesmet
scortisoara

Mod de Preparare: Din ingredientele pentru papanasi framantam un aluat destul de omogen. Consistenta nu trebuie sa fie prea groasa dar nici prea moale, cat sa modelati bilute in mana fara sa se lipeasca de maini. Din aluatul rezultat formati bilute sau turtite mici, pe care le tavaliti prin faina. Cat va jucati cu aluatul, intr-o oala mare dati in fiert apa cu putina sare. Cand apa clocoteste adaugati papanasi si ii lasati sa fiarba la foc potrivit. Cand se ridica deasupra e semn ca s-au fiert si ii luati cu o paleta. Amestecul pentru tavalit: topiti intr-o cratita un cub de unt cu vreo 2-3 linguri de zahar si tot atat de pesmet. Aromatizati cu scortisoara. Tavaliti papanasii prin acest amestec.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web