Dorohoi News Logo

Friptură la tavă cu sos

Friptură la tavă cu sos

Ingrediente:
aprox. 1 kg carne de vita sau de porc,
500 g sos de rosii pentru friptura,
o cutie de ciuperci sau piure de cartofi,
patrunjel verde pentru decor, sare,
piper,
condimente, un pahar de vin,
ulei.

Mod de Preparare: Asadar mai intai am spalat carnea si am portionat-o, a pus-o intr-o tava inalta, am dat sare si condimente pentru porc,si a adaugat un pahar de apa, unul de vin (150-200 ml), 50 ml ulei. Apoi a pus folie peste tava si a lasat la cutorul preincalzit, la foc mediu cam 2 ore. Inainte cu 30 de minute de a fi gata am scos folia, dar s-a cam uscat friptura. Ar fi trebuit sa las mai putin in cuptor fara folie. Intre timp a facut sosul de rosii,ca in reteta din link si de aici au rezultat doua variante de friptura. A fiert separat ciupercile apoi le-am scurs, le-amincorporat in sos si am mai dat cateva clocote. A servit friptura cu sosul de rosii si ciuperci. A bagat bucatile de carne intr-o oala impreuna cu sosul si a mai fiert inabusit inca 15 minute, sa se inmoaie carnea. Intre timp a pus la fiert si cativa cartofi curatati si taiati bucatele mai mici, din care a facut un piure adaugand lapte rece si o bucata de unt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web