Dorohoi News Logo

Prăjitură tăvălită

Prăjitură tăvălită

Ingrediente:
BLAT:

7 oua
200 g faina
150 g zahar
1 esenta vanilie
1 pliculet praf de copt
60g unt topit.

GLAZURA:
200 g zahar
150 g unt
230 ml apa
150 g cacao
250 g nuca de cocos.
Tava (30x19cm).

Mod de Preparare: Mixam timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul. In acest timp, ele ar trebui sa isi mareasca volumul de 3-4 ori. Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Dupa ce faina e incorporata in aluat, adaugam untul topit si racit. Omogenizam si turnam aluatul in tava unsa si tapetata cu faina. Bagam tava in cuptorul preincalzit, la temperatura de 180C, pana cand blatul e frumos rumenit. Dupa 20 de minute, putem face testul cu scobitoarea. Cand e gata pandispanul, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem cubulete. Intre timp facem glazura. Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc mic pana cand se topeste zaharul. Amestecam destul de des pentru a nu avea surprize. Dupa ce glazura este gata lasam la racit, apoi scufundam patratelele de pandispan in ea si le tavalim prin nuca de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web