Dorohoi News Logo

Pui în sos cremos de vin alb

piept-de-pui

Ingrediente:
1,2 kg pui
1 ceapă
150 g bacon
4 căţei usturoi tocați
500 ml vin alb sec
250 ml supă de pui
180 ml smântână de gătit
sare, cimbru și piper după gust
1/2 legătură pătrunjel proaspăt tocat

Mod de Preparare: Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Asezonează bucățile de pui și prăjește-le într-o tigaie mare până se rumenesc ușor (nu trebuie să se facă de tot, o vor face în cuptor). Scoate puiul, prăjește ceapa tocată și usturoiul 3 minute, apoi adaugă și baconul tăiat mărunt. Adaugă vinul, adu la fierbere, amestecându-l cu o spatulă cu sosul deja existent în tigaie. Lasă încă 2 minute pe foc. Adaugă supa de pui, cimbrul și pune puiul la loc în tigaie. Acoperă și dă tigaia la cuptor 1 oră. După 1 oră scoate capacul și mai lasă 15 minute, să facă puiul crustă crocantă. Scoate puiul sau dă-l într-o parte. Adaugă smântâna în sos, amestecă bine. Gustă și asezonează cu extra sare și piper. Decorează cu pătrunjelul tocat și servește alături de orez.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web