Dorohoi News Logo

Creier pane

creier-pane

Ingrediente:
500 g. creier porc/vita
1 ceapa
cateva boabe de piper
sare
1, 2 morcovi
1 foaie de dafin
apa pentru fiert
ulei pentru prajit
faina, pesmet pentru tavalit
oua, vreo 2

Mod de Preparare: Se spala in mai multe ape creierul; se lasa in apa rece pentru cca. 10-15 minute, dupa care se curata de firisoarele rosii si eventualele membrane. Creierul se fierbe in apa cu sare (nu multa), ceapa, morcov, boabe de piper si dafin, la foc mic. Cand este fiert se scoate din apa cu legume si dupa ce s-a racit, se da prin faina (fiecare bucata), ou batut si pesmet. Se prajeste in ulei incins. Se scot bucatile pe un platou si se presara cu verdeata tocata. Creierul pane se mananca fierbinte cu salata de rosii... sau cu ce va pica bine.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web