Dorohoi News Logo

Zacuscă rapidă

Zacuscă rapidă

Ingrediente:
5 vinete mari
2 cepe
3 ardei grasi
250 ml ulei
250 ml suc de rosii (mai gros)
o foaie de dafin
piper boabe
cateva bobite de coriandru (optional)
sare dupa gust

Mod de Preparare: Coacem vinetele, le curatam de coaja si le scurgem de sucul amar cca 2 ore. Curatam ceapa, o taiem fin si o calim intr-o craticioara de inox cu cei 250 ml de ulei. Adaugam treptat cate putina apa calduta sa se inmoaie si sa fiarba bine. Curatam ardeii si-i taiem feliute mai groase dupa care ii punem si pe ei in tigaie alaturi de ceapa si mai adaugam apa pana acestia s-au inmuiat bine. Vinetele le punem in robotul de bucatarie si le tocam bine pana se fac ca o pasta apoi le rasturam in cratita si amestecam cu ceapa si ardeiul. Punem o foaie de dafin, piperul boabe, sarea si coriandrul si amestecam. Cand au dat in cateva clocote adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba cca 5 minute dupa care le bagam intr-o cratita emailata sau vas de yenna in cuptorul incins in prealabil la 180 ºC. Le lasam in cuptor pana scad (aprox. 1 ora).

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web