Dorohoi News Logo

Mancare de mazare cu carne de pasare

Mancare de mazare cu carne

Ingrediente: 300-400 g carne, 1/2 kg mazare boabe, 1/4 suc de rosii, 50 ml untdelemn sau 50 g unt, 25 g faina, frunze de patrunjel, telina si marar, 50 g ceapa, sare.


Mod de preparare: Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui. Mazarea tinara fierbe in circa 30 minute; deci, daca se pregateste cu carne de pui, mazarea se adauga imediat, dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn. Se toarna apoi circa 1/4 l apa cit sa cuprinda mazarea, se adauga o lingurita de "Vegeta " sau 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite, la foc mic, pana cand se inmoaie suficient si carnea si mazarea. Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta, atunci aceasta se adauga numai la sfarsit ,cand carnea este bine fiarta. Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata. Se va avea grija, ca mazarea si carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert, deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa. Se poate pune o parte din suc sa fiarba impreuna cu carnea. Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea, fara sa treaca peste nivelul acestora. Dupa ce sosul a fiert citeva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smantina subtire, cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.

Adina va doreste Pofta Buna

 

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web