Dorohoi News Logo

Ciorbă de pui a la grec

Ciorbă de pui a la grec

Ingrediente:
un piept de pui, sau pulpe de pui
1 ceapa
1 morcov potrivit
1 radacina de patrunjel
1 bucatica de telina
100 gr de orez
200 ml de lapte
250 ml de smantana
2 galbenusuri de ou
zeama de lamaie
sare
piper
vegeta
patrunjel

Mod de Preparare: A pus carnea la fiert in 3 litri de apa se adauga vegeta, piper dupa ce a dat in fiert si am adunat spuma a adaugat ceapa intreaga dupa ce a fiert puiul l-am scos separat pe o farfurie. Apoi a adaugat telina, patrunjelul si morcovul dat pe razatoarea mare pieptul de pui se marunteste din cutit sau robot faceti cum vreti. Ceapa se scoate, se adauga carnea bucatita intre timp cat fierbe oala cu ciorbica...intr-un vas mai larg se freaca galbenusurile bine cu laptele apoi se incorporeaza smantana. Incepeti sa puneti peste compozitie cate un polonic de ciorba fierbine amestecand constant, pana cand aceasta maia ajunge la temperatura ciorbei daca veti turna tot o data in ciorba se va strange oul si cu siguranta nu vreti asa. Dupa ce ati turnat maiaua peste ciorba, acriti cu zeaa de lamaie dupa bunul plac sarati si piperati daca mai e nevoie. Patrunjelul se toaca si se pune deasupra ciorba trebuia sa fie mai groasa decat o supa obisnuita de pui.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web