Dorohoi News Logo

Lasagna

Lasagna

Ingrediente:
Sos Ragu:

700 gr carne tocata (vita si porc)
un morcov
o ceapa potrivita
2 catei de usturoi
1 lingura pasta de tomate
o c anabulion de rosii
1 pahar vin alb sec
100 gr smantana
oregano
o foaie de dafin
o crenguta de rozmarin

Sos bechamel:
cca. 700 ml lapte
4 linguri faina
60 gr unt
sare, piper dupa gust

Mai avem nevoie de:
foi proaspete sau paste de lasagna (daca folositi paste, intra 9 foi de paste pentru 3 straturi)
parmezan 200 gr
250 gr mozzarela

Mod de Preparare: Sos Ragu: Am taiat ceapa marunt si am calit-o in cateva linguri de ulei. Am adaugat usturoiul tocat marunt si morcovul ras pe razatoarea mica si le-am lasat pe foc pana au prins putina culoare. Am adaugat carnea tocata si am lasat-o pe foc pana s-a deschis la culoare, apoi am adaugat vinul si am tinut pe aragaz pana a fost complet absorbit. Se adauga bulionul si pasta de tomate (cam o lingura pasta de tomate si cam o cana mare de bulion), foaia de dafin si crenguta de rozmarin (daca nu aveti rozmarin nu-i bai) si se acopera. Se tine pe foc in jur de 20 de minute pana carnea devine frageda! Scoatem dafinul si crenguta de rozmarin si adaugati sare, piper si oregano. Am pus apoi smantana si am mai lasat 2-3 minute pe foc.

Pentru sosul bechamel am topit untul, am adaugat faina mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si apoi am adaugat laptele mestecand energic pana cand devine ca o ciulama mai lichida, apoi sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba 5 minute amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Intr-o tava unsa cu unt am pus foile de lasagna (mie imi intra 3 foi de paste de lasagna pe un strat), am adaugat un strat de sos ragu, un strat de sos bechamel si am presarat parmezan ras. Am repetat operatiunea de doua ori (3 straturi) . La final, peste ultimul strat de sos bechamel am sarit parmezanul si am adaugat din abundenta mozzarela rasa. Se baga in cuptorul incins la 180 grade Celsius pentru cca 35 – 40 minute, sau pana cand prinde culoarea aurie specifica.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web