Dorohoi News Logo

Prăjitură - Foi cu zahăr ars

prajitura-cu-foi-de-zahar-ars

Ingrediente
Pentru blat
5 oua
150 g zahar
100 g faina
75 g nuci macinate
inca 250 g zahar pentru caramel

Pentru crema
500 ml lapte
4 galbenusuri
80 g faina
150 g zahar
vanilie
1 pachet de unt

Mod de preparare: Incepe sa prepari foile pentru prajitura. Amesteca ouale cu zaharul, adauga apoi faina si la sfarsit, nucile macinate. Imparte compozitia in trei. Fiecare parte se intinde, pe rand, pe fundul cate unei tavi si se baga la cuptor pentru a se coace. In timp ce se coc foile, caramelizeaza cele 250 g de zahar si, imediat ce scoti cate o tava, intinde din caramel peste blatul copt. Ai grija sa iti ajunga pentru toate cele trei foi.
Prepara apoi crema. Pune pe foc laptele, adauga galbenusurile, faina, zaharul si vanilia si lasa-le sa fiarba. Ia oala de pe foc si incorporeaza untul, amestecand continuu crema. Incepe sa umpli foile cu crema. Albusurile ramase (de la crema) se bat cu 240 g zahar si se toarna pe deasupra prajiturii. Se toarna si putin topping de ciocolata, pentru aspect.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web