Dorohoi News Logo

Murătură de-ți plouă-n gură - Salată asortată

salata-asortata

Ingrediente:
2 kg gogonele verzi,
2 kg ardei capia roşii,
1 kg morcovi subţiri,
o legătură de frunze de ţelină,
1 l oţet,
1 kg zahăr,
două linguri de sare grunjoasă neiodată.

Mod de Preparare: se spală ardeii şi se curăţă de cotoare, apoi se taie fâşii. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Gogonelele se spală şi se feliază. Frunzele de ţelină se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă legumele şi frunzele de ţelină într-un vas, apoi se toarnă peste ele oţetul amestecat cu zahărul şi sarea. Se lasă aşa 24 de ore, amestecând din când în când. Cantitatea de lichid va creşte. Se toarnă compoziţia în borcane de 800 ml (ies cam 8), se pun capacele şi apoi se sterilizează astfel: se ia o craţită mare, se aşază pe fund un prosop de bucătărie, peste care se pun borcanele, apoi se toarnă apă până ajunge la trei sferturi din înălţimea borcanelor. Se pune pe foc, iar după ce începe să fiarbă, se mai lasă cam 10-15 minute. Se stinge focul şi se lasă borcanele la răcit în apă. A doua zi se scot, se şterg şi se depozitează într-un loc răcoros.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web