Dorohoi News Logo

Chiftele de carne îmbrăcate în cartofi

cartofi

Ingrediente:
1 kg cartofi
300 g carne tocata
100 g cascaval
3 catei de usturoi
nucsoara
cimbru
sare, piper
1 lingura pasta de rosii
50 ml vin alb
1 lingurita unt
2 oua
pesmet si ulei pentru prajit

Mod de Preparare: Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu un pic de sare. Intr-o cratita se pun 2 linguri de ulei la incins. Cateii de usturoi se sfarama si se pun la prajit cu tot cu coaja. Cand usturoiul s-a rumenit, se scoate si se adauga carnea tocata. Se adauga cimbrul, sare, piper si 1/2 lingurita nucsoara. Se amesteca bine si se adauga vinul. Se lasa la fiert pana scade tot sosul. Se ia de pe foc si se adauga cascavalul razalit si pasta de rosii. Se lasa sa se racoreasca apoi se fac bilute. Cartofii, dupa ce au fiert, se scurg de apa si se freaca cu untul ca pentru pireu. Apoi se ia fiecare chifteluta si se imbraca in cartofi. Se tavalesc prin ou batut apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei. Se prajesc foarte repede de aceea recomand sa fie facute toate cu pesmet si sa nu prajiti multe odata. Se pot servi cu smantana.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web