Ingrediente:
Pentru blat:
3 ouă
250 g zahăr pudră
250 g făină
1/2 plic praf de copt
zeama de la o lămâie
6 linguri coniac
Pentru cremă:
1 kg brânză de vaci
300 g zahăr
200 ml frişcă lichidă
întăritor pentru frişcă
Pentru decor:
300 g struguri negri şi albi
2 pliculeţe gelatină
Mod de preparare: Pentru prepararea blatului, pui într-un bol ouăle şi zahărul şi le baţi bine cu mixerul. Adaugi praful de copt combinat cu făina, zeama de lămâie şi le amesteci bine. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor 20 de minute. Când este gata, îl scoţi, îl laşi la răcit pe o farfurie şi îl însiropezi cu coniacul. Pentru cremă, mixezi brânza scursă bine cu zahărul. Separat, baţi frişca rece, adaugi întăritorul şi mai amesteci un pic, apoi încorporezi compoziţia în brânză și o întinzi peste blatul rece. Dizolvi gelatina în puţină apă rece.