Dorohoi News Logo

Pui cu sos alb

Pui cu sos alb

Ingrediente:
800 g piept pui/pulpe pui dezosate
50 g unt
50 ml. ulei
2 cepe
1 morcov mic
2-3 frunze de dafin
400 g smantana
2-3 cartofi taiati cubulete
2 linguri faina
sare
marar

Mod de Preparare: Untul se topeste in tigaie/craticioara. Puiul se taie cubulete potrivite, se caleste in unt. pana isi schimba culoarea si se patrunde carnea. bucatile de pui vor absorbi untul, atunci se adauga uleiul. Ceapa se taie marunt, si se pune la rumenit impreuna cu piperul si frunzele de dafin in sosul pe care l-a lasat puiul. Cand ceapa se aureste usor, se adauga puiul in oala si se acopera cu apa cam 3 degete. Se adauga morcovul ras si cartofii taiati cubulete smantana se amesteca impreuna cu faina si se inglobeaza lingura cu lingura in oala se aesteca pana se omogenizeaza totul se mai da in cateva clocote. se adauga mararul tocat si se acopera oala cu un capac!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web