Dorohoi News Logo

Chifteluțe cu sos de smântână și ciuperci

Chifteluțe cu sos de smântână și ciuperci

Ingrediente:
700 g carne tocata amestec vita-porc
1 ou
1 ceapa
3 catei usturoi
sare, piper
patrunjel verde tocat.

sos:
500 g ciuperci albe proaspete
600 g smantana
1 ceapa
sare, piper.

Mod de Preparare: Pentru chiftelute tocam ceapa marunt, o amestecam cu amestecul de carne tocata, cu oul, adaugam si usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt iar in cele din urma condimentam cu sare si piper. Amestecam bine de tot apoi cu mana uda formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Le scoatem pe un servetel de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei si intre timp pregatim sosul. Pentru sos tocam marunt ceapa, curatam ciupercile, le spalam bine, apoi le taiem feliute. Calim in putin ulei ceapa impreuna cu ciupercile. Le lasam pe foc mic amestecand din cand in cand. Ciupercile isi vor lasa zeama si vor mirosi in toata bucataria. Dupa ce sunt gata facute, adaugam smantana, omogenizam sosul amestecand continuu iar spre final adaugam chiftelutele in sos si condimentam cu sare si piper.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web