Dorohoi News Logo

Tort cu brânză și cacao

tort-cu-crema-de-branza

Ingrediente:
Pentru blat:

120 gr faina
1 praf de copt
cateva linguri de cacao pudra
120 gr zahar
putina sare
4 oua
2 plicuri zahar vanilinat

Pentru crema:
1 plic zahar vanilinat
200 gr branza de vaci
100 gr zahar
250 gr smantana semidegresata

Mod de preparare: Mixeaza ouale cu zaharul. Amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilinat si sarea. Omogenizeaza. Adauga treptat mixul cu faina peste oua. Omogenizeaza. Vei obtine un aluat cu densitate medie. Tapeteaza o tava cu hartie pergament, pune compozitia in ea si bag-o in cuptorul incins la 200 de grade Celsius, pentru 10 minute.
Crema: Mixeaza cu blendetul branza cu zaharul simplu si zaharul vanilinat. Adauga smantana. Continua sa mixezi pana cand obtii o compozitie omogena.
Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, injumatateste-l pe orizontala. Pune un blat pe un platou. Intinde jumatate din crema pe el. Acopera cu al doilea blat. Pune si restul de crema. Presara cacaoa uniform.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web