Dorohoi News Logo

Plăcinte de cartofi cu bacon și brânză

Plăcinte de cartofi cu bacon

Ingrediente:
1 kg cartofi
150 g cascaval
30 g branza de oaie
4 linguri cu varf de faina
2 oua
100 g bacon
sare, piper

Mod de Preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie bucatele si se pun la fiert in apa cu sare. Baconul se taie cubulete si se prajeste in tigaie. Cand cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se freaca bine ca pentru un pireu de cartofi. Cascavalul se razaleste, se amesteca cu branza de oaie, ouale, baconul prajit si faina. Se amesteca bine apoi se adauga cartofii frecati. Se potriveste de sare si piper, apoi se fac discuri de cca 20 cm diametru si groase de cca 1,5-2 cm, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade aprox. 35-40 min pana se rumenesc.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web