Dorohoi News Logo

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde

Ingrediente:
500 g. fasole verde sau pastai cum i se mai zice
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
2-3 rosii decojite sau 1/2 conserva rosii in suc propriu
150-200 g. iaurt
1 ou
2 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper

Mod de Preparare: Curatam fasolea si o rupem in bucatele mai mici. O spalam in 2-3 randuri de apa dupa care o punem in oala cu apa care fierbe la oparit sau folosim fasole verde congelată. Intre timp curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul, le tragem la tigaie in putin ulei. E de obicei nu calesc legumele la ciorba, dar pentru ca acesta nu contine carne, deci nu are grasime absolut de loc, cateodata mai apelez la trucul acesta desi nu-mi prea place. Dupa ce s-au sotat legumele le adaugam si pe ele in ciorbita. Lasam sa clocoteasca incet pana se fierb legumele. Spre final amestecam iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugam in ciorbita, dupa care urmeaza usturoiul curatat si taiat feliute, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Saram, piperam. O lasam sa stea cateva minute acopeita cu un capac si intre timp batem oul, pe care il adaugam de asemea in ciorba, pentru a obtine „zdrentele". Oul batut se adauga in fir subtire, iar cu o furculita amestecam in ciorba pentru a se desface.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web