Dorohoi News Logo

Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Ingrediente:
300 g burta
1 ciolan de vita
2 morcovi
1 radacina de telina
1 ceapa
sare
otet
5 oua
o caciulie usturoi
500 g smantana
1 pahar lapte
1 lingura vegeta secretul gustului
1 lingura rasa de faina
1 ardei iute
patrunjel

Mod de Preparare: Se fierbe burta cu un pic de otet timp de 45 min - 1 ora aprox. Se strecoara burta, iar apa in care s-a fiert se arunca. Intr-o oala se pun 4-5 litrii de apa, ciolanul si legumele taiate cubulete, se adauga un pic de sare si se lasa sa fiarba. Burta scursa se taie fasii fine cam de 1/5 cm latime si se pune in oala in care fierb legumele. Usturoiul se curata, se face mujdei si se pune si el in oala. Separat intr-un bol se amesteca o lingura rasa de faina cu laptele si smantana pana se omogenizeaza. Se adauga vegeta si 2 polonice de supa.Se amesteca bine si se toarna totul in oala. Se adauga otet dupa gust, cam 2-3 linguri si ardeiul iute la fel dupa gust in functie de cat este de iute. Galbenusurile de ou se amesteca intr-un bol cu doua polonice de supa, se omogenizeaza bine iar cand supa incepe sa fiarba se adauga galbenusurile. Cand au inceput primele clocote se ia de pe foc si se potriveste de sare si se adauga patrunjel taiat marunt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web