Dorohoi News Logo

Prăjitură cu morcovi și migdale

prajitura_morcovi

Ingrediente:
4 morcovi maricei
100 g migdale
270 g faina
4 oua
150 g iaurt
100 g zahar
100 g unt la temperatura camerei
1 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
un praf de sare
200 g mascarpone
3 - 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de Preparare: Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider. Maruntim morcovii folosind tocatorul sau ii dam pe razatoare. Tocam si migdalele, pe care le-am lasat ceva mai mari, sa fie crocante in prajitura. Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul. Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen. Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava. Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii. Adica o scobitoare infipta in centrul prajiturii va iesi curata. Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web