Dorohoi News Logo

Supă cremă de morcovi

Supă cremă de morcovi

Ingrediente:
500 g morcovi
2 dovlecei potriviti
2 cepe
1 patarnac
sare, piper
2 linguri ulei

Mod de Preparare: Curatam toate legumele si le taiem cubulete. Adaugam cam 1.5 litri de apa, putina sare si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba aproximativ 20 - 30 minute, pana sunt moi. Scurgem apa in care au fiert legumele intr-un vas, pentru ca o vom folosi imediat. Pasam legumele cu piciorul vertical al mixerului, cu tocatorul sau le dam printr-o sita. Am preferat mixerul, pentru ca asa se murdaresc mai putine vase. Adaugam uleiul peste legume, cam jumatate din apa in care au fiert si le mai punem la fiert inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Potrivim de sare si piper si servim cu crutoane si marar proaspat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web