Dorohoi News Logo

Budincă de dovlecei

budinca-de-dovlecei

Ingrediente:
3 - 4 dovlecei
200 g telemea de vaca
400 g branza dulce
20 g unt
100 g gris
3 oua
1 legatura de marar
sare, nucsoara macinata

Mod de Preparare: Dovleceii curatati de coaja ii razuim si ii lasam cu sare 10 - 15 minute, ca sa elimine din apa. Intre timp bateom ouale, le amestecam cu branza telemea data pe razatoare, branza dulce si untul. Stoarcem in mana dovleceii si ii adaugam peste amestecul de branza si ou. Adaugam grisul, in functie de cat e de lichida compozitia, se poate adauga ceva mai mult sau mai putin pentru ca amestecul sa fie cam de consistenta unui iaurt. Incorporam si mararul tocat, nucosara si sare daca mai e nevoie, in functie de cat de sarata este branza telemea. Tava se unge cu unt sau ulei si se tapeteaza cu gris. Tava nu trebuie sa fie prea mica, pentru ca budinca sa fie cam de 1-2 degete. Se da la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 40 minute, pana se rumeneste frumos. Se poate servi calda sau rece, merge foarte bine la micul dejun, langa o salata de rosii. 100 grame au aproximativ 150 calorii.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web