Dorohoi News Logo

Covrigi cu vanilie şi lămâie

Covrigi cu vanilie şi lămâie

Ingrediente:
- 160 g făină
- 50 g unt
- 100 g zahăr
- 50 g nuci măcinate
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
- o fiolă esenţă de vanilie
- o vârf de cutit sare
- zahăr vanilat

Mod de preparare: untul moale se freacă două minute cu zahărul într-un bol. Se adaugă coaja şi zeama de lămâie, vanilia şi sarea. Se amestecă bine apoi se pune făina amestecată cu nucile măcinate. Se dă la rece o oră. Se ia apoi din cocă câte o bucăţică  şi se suceşte pe masa presarată cu făină în suluri groase ca macaroanele. Se taie în lungime de 8-10 cm şi se răsucesc în forma de 0. Se aşază în tavă şi se coc la foc moale, circa 15 minute. Se trec fierbinţi prin zahăr vanilat. Covrigii cu vanilie şi lămâie au un gust acrişor şi cu cât stau, cu atât devin mai fragezi.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web