Dorohoi News Logo

Prăjitură Tosca

Prăjitură Tosca

Ingrediente:
8 oua
200 g zahar + 8 linguri zahar pt. crema
100 g mac
50 g nuca de cocos razuita
4 linguri de faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 plic budinca de vanilie (sau 3 linguri amidon alimentar)
zahar vanilat
300 ml lapte
300 g unt
300 g biscuiti mai crocanti, nu moi
250 g ciocolata cu lapte
1 ceasca mare cu cafea concentrata sau nes
migdale maruntite/ nuci-optional pt decor

Mod de Preparare: Pt blat: albusurile se bat spuma bine... apoi se adauga treptat 200 gr. de zahar, se adauga macul si nuca de cocos si 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt compozitia se toarna intr-o tava de 35X25, unsa cu ulei, tapetata cu faina si se da la copt in cuptorul preincalzit pana se aureaste usor deasupra.
Pt. crema: 8 galbenusuri se mixeaza bine cu cele 8 linguri de zahar, se adauga praful de budinca, zaharul vanilat si laptele se fierbe pe bain marie pana se ingroasa. Cand crema s-a racit putin se incorporeaza untul crema se intinde uniform peste blat. Biscuitii se insiropeaza foarte putin in cafea, ei nu vor ramanea crocanti, vor absorbi umiditate de la crema, vor fi numai buni. Nu insiropati tare sa nu se flascaie. Daca sunt prea insiropati nici glazura de ciocolata nu se va putea indinte bine. Se aseaza frumos crema ciocolata care se topeste la bain-marie cu 2 lingurite de ulei ca sa fie mai fluida si sa o poti intinde bine. Turnati ciocolata deasupra, o intindeti cu ajutorul unei spatule sau cu ajutorul unei palete zimtate si deasupra presarati migdale prajite. Dati la frigider 20 de min, scoateti si patratiti frumos cu ajutorul unui cutit cu lama uda.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web