Dorohoi News Logo

Risotto milanez

Risotto

Ingrediente:
1/4 cana ulei extra-virgin de masline
1 ceapa de marime medie, tocata in cubulete de 5-6 mm
1 lingurita de sofran
3 1/2 cani supa de pui fierbinte
2 cani orez arborio
1/2 cana vin alb
100g unt nesarat
1/2 cana cascaval dat pe razatoare, plus cativa carlionti pt servit

Mod de Preparare: Se incalzeste uleiul intr-o cratita ori tigaie mare, la temperatura medie. Se adauga ceapa si se amesteca pana devine transparenta, 8-10 minute. Intre timp sofranul se adauga in supa fierbinte, amestecand putin sa se infuzeze cand ceapa a transparenta, se adauga orezul si se amesteca cu o lingura de lemn pana e putin prajit si opac, in jur de 3-4 minute. Se adauga vinul si cate putin din supa, amestecand incontinuu pana lichidul e absorbit. Se tine pe foc pana orezul e fiert, desi al dente si cremos, cam 15 minute, se adauga untul si cascavalaul si se amesteca pana s-au incorporat bine se serveste in farfurii incalzite, adaugand extra cascaval.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web