Dorohoi News Logo

Prăjitură cu foi albe

Prăjitură cu foi albe

Ingrediente:
pt 3 foi (25x35cm):
80 g unt
1 ou
3 linguri de zahar
5 linguri de lapte
300 g faina
1 plic mic amoniac

Crema:
800 ml lapte
5 linguri de amidon
1 ou
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
250 g unt la temperatura camerei

Mod de Preparare: Se freaca untul cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina se imparte aluatul in 3, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa deoparte min 30 de minute se incinge cuptorul la 375F. Foile se intind pe masa infainata sau direct pe hartia de pergament se coc 8-10 minute, foile trebuie sa ramana albe le puneti delicat pe un gratar si le lasati sa se raceasca se coc la fel si celelalte foi.
Crema: Amidonul, zaharul, oul, vanilia si 100 ml lapte se amesteca bine intr-un bol, sa nu existe cocoloase. Laptele ramas – 700ml, se pun pe foc la fiert cand incepe sa clocoteasca, il dati mai incet si adaugati amestecul cu amidon. Amestecati incontinuu pana ce amestectul capata consistenta unei budinci luati budinca de pe foc si lasati-o sa se raceasca complet, apoi adaugati-o incet peste untul batut spuma.
Prajitura se asambleaza in tava in care au copt foile. Foaie, crema, foaie, crema, foaie. Se acopera ultima foaie cu folie de plastic sau cu un prosop din hartie si se pun niste greutati peste ea. Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web