Dorohoi News Logo

Supă de ceapă

supa_de_ceapa

Ingrediente:
50 g unt
1 kg ceapa
1 lingurita de cimbru
3 linguri de vin de Xeres
1,2 l supa de vita

Mod de Preparare: Ceapa se curata si se taie rondele fine. Se topeste untul si se adauga cimbrul si ceapa, care se va praji la foc mediu-mic, pana devina translucida, nu caramelizata, aproximativ 20 de minute. Dand focul mai tare prajim ceapa amestecand des, alte 15 minute, cu intentia e a o carameliza (trebuie sa fie colorata si lipicioasa). Se adauga apa si vinul de Xeres (un vin alb aromat, seamana cu Marsala-fratele rosu, as zice) si se lasa la fiert, la foc moale, alte 10-15 minute
Crutoane: o bagheta, 2 catei de usturoi, ulei de masline; 100g cascaval gruyere dat pe razatoare. Se taie bagheta felii oblice si se prajesc (in tigaie sau grill-ul pt paine). Se freaca fiecare felie cu usturoi si se unge cu putin ulei de masline. Se acopera cu cascaval ras si se da la cuptor pana se topeste cascavalul. Servim supa in boluri si-o ornam cu cate o felie, doua de bagheta cu cascaval.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web