Dorohoi News Logo

Varză călită cu kaizer

varza calita

Ingrediente:
2 verze mari (cca 3 kg),
5oo-6oo gr de kaizer,
2 legaturi de marar,
4 linguri de ulei,
4-5 linguri de bulion,
condimente

Mod de preparare: Varza proaspata se taie fideluta si se framanta cu 1 lingura de sare. Kaizerul se taie bucati potrivite (daca este mai gras se taie in bucati mai mici, pentru a se topi grasimea) si se caleste in 4  linguri de ulei. Cand s-a rumenit bine se adauga 4-5 linguri de bulion, se  prajeste putin cat sa capete culoare uleiul si apoi se adauga varza scursa de zeama. Se amesteca continuu cca 5 minute, apoi se adauga apa cat sa o cuprinda bine. Adaugam si piper, cimbru si coditele de la 2 legaturi de marar, dupa care o bagam in cuptor. Verificam varza dupa circa jumatate de ora, daca mai este nevoie de apa mai punem si adaugam si restul de marar.  Este gata cind este rumena deasupra, dar se poate verifica si gustand din varza.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web