Dorohoi News Logo

Chec cu morcovi și portocale

Chec cu morcovi și portocale

Ingrediente:
3 oua
300 g faina
300 g zahar
400 g mocov ras
1 pahar ulei (200 ml)
un praf sare
zahar vanilat sau esenta vanilie
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat

Mod de Preparare: Impropriu spus portocale, avand in vedere faptul ca nu contine decat coaja de la o portocala. Insa cand incepe sa se coaca emana un parfum de portocale ametitor. Nu va intelege nimeni ca acest chec contine morcovi si e de departe cel mai bun chec pe care l-am mancat in ultima perioada. Este atat de pufos si aromat de portocale si este solutia ideala sa va pacaliti copiii sa manance morcovi, fiindca ramana vorba intre noi, are 400 g de morcov ras in el, si totusi nu aduce-a morcov deloc. Sa trecem la inselat: Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma. Adaugam uleiul, iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina apoi daca doriti puteti adauga si putina vanilie. Vom avea o compozitie destul de densa, insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat)
si va capata consistenta corecta. Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia. Eu am facut 2 checuri, unul mai mare si unul mai mic, care a fugit de la poze. Isi dubleaza volumul, asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica. Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata e gata. E un chec absolut delicios, care de obicei place mult chiar si copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut E oricum imposibil de imaginat, fiindca este prea bun.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web