Ingrediente:
Afumatura (de care vreti si cata vreti)
1-2 cepe
3-4 cartofi
1-2 morcovi
1 pastarnac
200 ml suc de rosii sau 1-2 linguri
patrunjel si leustean verde
optional Bors sau sare de lamaie
Mod de Preparare: Punem afumatura in aprox 2,5l de apa la fiert si cand incepe sa fiarba apa si scoate putina spuma deasupra o aruncam si punem alta curata. Lasam sa fiarba bine de tot. Intre timp calim pe rand legumele: ceapa, morcovul si pastarnacul. Le punem in oala in care este afumatura si le lasam sa fiarba la foc mic, cca 30-40 de minute. Apoi adaugam si cartofii. Scoatem de asemenea si afumatura si o taiem bucati mari sau mici dupa preferinta. Cand au fiert si cartofii punem si sucul de rosii sau bulionul, condimentam cu sare si acrim dupa gust, cu bors sau sare de lamaie. La final adaugam si patrunjelul si leusteanul proaspat tocate.