Dorohoi News Logo

Cornulețe fragede, vanilate

Cornulete-fragede-cu-nuca

Ingrediente:
230 g unt
5 linguri zahar
210 g faina
100 g faina de migdale
un praf de sare
esenta de vanilie

Mod de preparare: Bate untul moale cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o compozitie pufoasa. Amesteca ingredientele uscate intre ele (faina, zahar, faina de migdale, praful de sare). Uneste cele doua compozitii si mixeaza-le pana ce obtii un aluat dens si nelipicios. Ia aproximativ 1 lingura de compozitie, formeaza o bila, apoi da-i forma cat mai cilindrica si alungita. Incovoiaza cornuletele incat sa capete forma de semiluna si asaza-le pe o tava tapetata cu foaie de copt. Da piscoturile la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute la 180 grade, pana devin usor aurii, apoi serveste-le pudrate cu zahar din belsug.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web