Dorohoi News Logo

Cârnaţii de casă nelipsiţi de sărbători. Cele mai gustoase tradiţii românești!

Cârnaţii de casă

Cârnaţii fac negreşit parte din meniul românilor de pretutindeni, chiar dacă multe preparate occidentale sau mai moderne şi-au făcut loc în casele noastre.

Oricât de mult am iubi bucătăriile din restul lumii, parcă tot a noastră este cea mai apropiată de sufletul nostru, aşa că şi preparatele tradiţionale româneşti au un gust cu totul aparte.

Carnaţii de casă sunt cei mai buni dacă sunt preparaţi chiar de tine acasă. Ai multe variante de reţete, iar noi am ales pentru tine trei dintre cele mai gustoase! Cârnaţii de casă, nelipsiţi de sărbători.

Carnati proaspeti pentru prajit
Ingrediente:
1 kg carne;
400 g carne de vită;
25 g sare;
piper;
usturoi;
1/2 pahar de apă călduţă.

Mod de preparare: carnea de vită se trece de două ori prin tocător, iar cea de porc se trece doar o dată. La 1 kg de carne tocată se adaugă 20 g sare, puţin piper, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, se amestecă totul foarte bine şi se adaugă apă călduţă. Se curăţă apoi maţele în care urmează sa pui carnea. Aceasta nu trebuie să fie foarte mult îndesată pe maţ. Cârnaţii se ţin la rece până la prăjire. Cea mai gustoasă varianta este prăjirea în untură, dar ies foarte gustoşi şi în ulei, fie pe plită, fie la cuptor. Alături de un piure ţi o salată de varză călită, îţi vor aduce aminte de ce iubeşti să fii româncă.  

Carnati uscati si afumati

Ingrediente:
1 kg carne de porc;
1 kg carne de vita;
500 g slanina;
40 g sare;
2 g piper;
usturoi dupa gust.

Mod de preparare: curata carnea de vita de vinisoare si pielite, spal-o si apoi trece-o de doua ori prin tocator, exact ca in reteta anterioara. Cea de porc se trece o singura data. La carnea tocata adauga condimentele si silitra, amesteca si apoi adauga putina apa calduta (50-60 ml la 1 kg carne). Umple matele curatate cu carne, fara a o indesa prea mult, apoi leaga-la la capete cu sfoara si atarna-le pe un bat mai gros, pentru a se zvanta. De afumat, se afuma la fum cald cateva zile. In ceea ce priveste depozitarea, cea mai buna varianta este o camera intunecata si racoroasa, dar aerisita. Sursa: divahair.ro.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web