Dorohoi News Logo

Prăjitură tăvălită

Prajitura Tavalita

Ingrediente:
Pentru blat:

350 g zahar pudra
3 oua
1 si 1/2 lingura miere de albine
cam 380 - 400 g faina
2 lingurite de praf de copt
cca 200 ml lapte
cca 60 g margarina

Pentru glazura:
220 g zahar pudra
50 g cacao
220 - 250 ml lapte
200 - 250 g unt sau margarina
200 g nuca de cocos

Mod de Preparare: Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul. Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele. Se pune intr-o tava. Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute. Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4. Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat prin glazura (unul cite unul, cu o furculita). Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web