Dorohoi News Logo

Prăjiturile pe care nu le vom uita niciodată: Cea mai bună reţetă de nuci umplute

nuci_umplute

Forma de nuci o găsiţi fie în bucătăria bunicii, fie prin pieţe sau o puteţi chiar comandă online de pe anumite site-uri.

Ingrediente pentru aluat:
200g de unt (preferabil cu 80% grăsime)
650g de făină (începe cu 600 de grame şi mai adaugă în cazul în care consideri că e nevoie; aluatul trebuie să iasă moale, dar suficient de ferm încât să poţi lucra uşor cu el)
4 ouă (3 dacă sunt foarte mari)
3-4 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce îţi doreşti să fie aluatul, doar ţine cont de faptul că poţi tăvăli nucile umplute prin zahăr pudră la final)
1 pliculeţ de praf de copt

Ingrediente pentru cremă:
marginile rămase după cosmetizarea „cojilor" + biscuiţi simpli, cât e necesar ca să obţii după combinarea celor două o cantitate de aproximativ 200 de grame
150 g de zahăr pudra
200g de nuca mărunţită
o esenţă de rom
o lingură plină de cacao de bună calitate
lapte - aproximativ 200 ml sau cât e nevoie pentru a aduce crema la consistentă dorită

Mod de preparare: Pentru a prepara aluatul, bate untul cu zahărul până ce obţii o pastă fină. Adaugă ouăle unul câte unul. Încorporează treptat făina în care ai adăugat şi pliculeţul de praf de copt. Frământă uşor aluatul, doar cât să îl aduci la un loc într-o bilă. Formează biluţe de aproximativ 5-7 grame din aluat - este suficient pentru cele mai multe tipuri de forme. Fă doar câteva, însă, încearcă-le în formă şi ajustează-le apoi dimensiunea în funcţie de cât e nevoie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web