Dorohoi News Logo

Băscuțe cu ciuperci

Băscuțe cu ciuperci

Ingrediente:
Pentru piure:

500 g cartofi
1 ou
2 linguri cascaval ras
50 g lapte
30 g unt
2-3 linguri faina
patrunjel verde
sare, vegeta

Pentru umplutura:
250 g ciuperci
1 ardei iute
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 rosie mica
sare, piper

Mod de Preparare:
Umplutura: Intr-o tigaie cu o lingura ulei se pun ciupercile tocate marunt, ceapa si usturoiul taiate rondele si ardeiul iute taiat feliute subtiri. Se calesc la foc mic pana se inmoaie. Se adauga rosia decojita, fara seminte si tocata in cuburi mici. Se condimenteaza cu sare si piper.

Piureul: Cartofii, se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se mixeaza bine cu: cascavalul, untul, faina, laptele, sare, vegeta si patrunjelul tocat marunt. Trebuie sa iasa un piure mai vascos.

Asamblarea: Ungem o tava cu ulei si o presaram cu pesmet. Asezam gramajoare cu piure de cartofi, iar in mijlocul lor punem cate o lingurita cu legume calite. Dam tava la cuptor si coacem bascutele timp de 25-30 minute. Sunt foarte bune atat calde cat si reci, cu cascaval ras deasupra.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web