Dorohoi News Logo

Cozonac fără frământare. Cel mai simplu mod de a face cozonac de Crăciun!

cozonac

Cozonac fără frământare. Rețeta de cozonac fără frământare poate reprezenta soluția salvatoare pentru gospodinele care nu vor sau nu știu să frământe, ori pur și simplu din lipsă de timp.

Ingrediente
Pentru blat:

500 g făină
300 ml lapte călduț
100 g zahăr
100 g unt topit
7 g drojdie uscată
3 gălbenușuri
coaja de la o lămâie
o păstaie de vanilie
sare

Pentru umplutură:
200 g nucă măcinată
20 g cacao
80 g zahăr pudră
100 g rahat

Cum se prepară: Se amestecă toate ingredientele pentru cozonac, până se omogonizează. Se lasă la dospit până își dublează volumul. După ce a dospit aluatul îl puneți la frigider pentru cel puțin 12 ore. După aceea, se pune umplutura, se pune în tăvi şi se dă la copt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web