Dorohoi News Logo

Bomboane „Fulg de nea” - perfecte pentru mesele de Sărbători!

bomoane de craciun

Ingrediente:
100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata
Fulgi de cocos

Mod de preparare: Pune la fiert 100 ml de apa sau lapte. Cand da in clocot, ia de pe foc. Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas. Amesteca bine. Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura. Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana. In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta. Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos. Sursa: kfetele.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web