Dorohoi News Logo

Tort cu mascarpone, fructe și pișcoturi

tort 4

Ingrediente:
30 de pișcoturi de șampanie
4 cutii mascarpone (total 1000 grame)
400 grame frișcă lichidă
600 grame fructe de pădure
200 grame căpșuni sau zmeură pentru ornat
2 căni zahăr pudră

Mod de preparare: Cele 600 grame fructe de pădure (sau zmeură) se amestecă cu o cană zahăr pudră și se strivesc ușor cu furculița până se face ceva zeamă. Cele patru cutii de mascarpone se amestecă cu zahăr pudră și frișcă lichidă. Rupeți pișcoturile în mână în bucăți aproximativ egale. Puneți-le direct într-o tavă (de 28 cm) de tort care se deschide în lateral. Puneți hârtie de copt pe fundul tăvii și pe laterale, exact ca în filmuleț, ca să vă fie mai ușor să o desprindeți. Peste primul strat de pișcoturi puneți un strat subțire de fructe cu zeamă (practic acestea vor înmuia pișcoturile) și apoi un strat de cremă de mascarpone. Repetați operațiunea: pișcoturi rupte, fructe, cremă de mascarpone. Ornați cu fructele proaspete, fără zahăr. Fructele de ornament pot varia în funcție de preferințe: căpșuni, zmeură, afine ori chiar boabe de rodie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web