Dorohoi News Logo

Tort cappuccino

Tort cappuccino

Ingrediente:
150 g unt, topit
275 g buscuiti digestivi, pisati
1/4 lingurita de scortisoara
22 g gelatina praf
3 linguri de apa rece
2 oua, separate
120 g zahar brun
120 g ciocolata neagra, tocata
175 ml cafea espresso, fierbinte
400 ml smantana de patiserie
scortisoara macinata, pentru ornat

Mod de Preparare: Se amesteca untul cu biscuitii si scortisoara. Se rastoarna mixtura intr-o forma rotunda, cu fund detasabil, de 20 cm diametru si se preseaza bine, ca sa formeze un blat ferm si de grosime uniforma. Se lasa sa se raceasca. Se pune apa intr-un castron termorezistent si se presara gelatina deasupra. Se lasa sa se inmoaie 5 minute, apoi se pune castronul intr-o cratita cu apa fierbinte si se amesteca pana ce se mixtura de gelatina se face lichida. Se bat galbenusurile de ou cu zaharul, pana se obtine o mixtura groasa. Se pune ciocolata intr-un castron, impreuna cu cafeaua fierbinte, si se amesteca pana se topeste. Se adauga amestecul la mixtura de ou si se gateste la foc mic, intr-o craticioara, timp de 1-2 minute, pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se lasa pana ce incepe sa se fixeze, amestecand ocazional. Se bat 150 ml de smantana pana ce se ingroasa. Se bat albusurile pana ce se intaresc. Se incorporeaza frisca in mixtura de cafea, urmata apoi de albusuri. Se toarna mixtura peste baza de biscuiti si se raceste minim 2 ore, la frigider. Inainte de a se servi, se scoate tortul din frigider si se transfera pe un platou. Se taie felii. Se bate smantana ramasa si se adauga pe fiecare felie cate 1 lingura de frisca. Se orneaza cu scortisoara macinata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web