Dorohoi News Logo

Cea mai delicioasă pizza de casă. Secretul prin care poţi să faci blatul ca la restaurant

pizza de casă

Ingrediente pentru blat:
250 g făină
un vârf de cuţit de zahăr şi unul de sare
o jumătate de cub drojdie pakmaya
125 ml lapte
2,5 linguri de ulei de măsline;

Ingrediente pentru compoziţie:
25 g sos de roşii (sau roşii pasate)
sare
piper
condimente pentru pizza
două linguriţe ulei de măsline
o jumătate de linguriţă de zahăr
salam
muşchi de porc
cabanos
două roşii tăiate rondele
fâşii de ardei gras
măsline fără sâmburi
ciuperci
telemea sau caşcaval rase.

Mod de preparare: Se pune făină într-un castron şi se adaugă peste ea sarea, zahărul, laptele călduţ în care s-a dizolvat drojdia şi uleiul de măsline. Se amestecă toate ingredientele, apoi se frământă puţin. Aluatul obţinut se întinde cu sucitorul cât suprafaţa tăvii mari de la aragaz. Se aşază hârtie de copt în tavă, apoi se pune aluatul. Peste cocă se întinde cu o lingură sosul de roşii, apoi se pun salamul, muşchiul, cabanosul, roşiile feliate şi ardeii, ciupercile şi măslinele fără sâmburi. Pe deasupra se presară caşcavalul sau telemeaua date pe răzătoare. Pentru ca marginile aluatului să fie crocante, se taie batonaşe de mozzarella sau caşcaval, se înşiră pe margine şi se rulează puţin. Tava se introduce în cuptorul încălzit şi se lasă la foc mediu 15 -20 de minute. După ce se scoate, se asezonează cu oregano. Sursa: libertatea.ro

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web