Dorohoi News Logo

Chifteluțe din file de pește

chiftelute-de-peste-la-cuptor

Ingrediente:
Pentru chiftelute
1 kg file de peste
2 linguri patrunjel tocat
2 linguri coriandru, verde, tocat
1 ardei rosu, copt
1 ardei iute
50 g franzela
1 lingura otet
1/2 lingurita chimen turcesc (pudra) -1/2 lingurita ginger (pudra)
1/2 lingurita boia
1/2 lingurita piper
1 lingurita sare
cca 200 g masline fara os, umplute
1 ceapa
4 catei de usturoi
sare, piper
200 g ciuperci (conserva), sau proaspete.
cca 100 g masline, fara os
cca 150-200 ml frisca lichida

Mod de Preparare: Fileul de peste, impreuna cu miezul de franzela (inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine), se macina, folosind ciurul mare. Ardeiul, copt, se taie bucatele foarte mici. Se adauga toate ingredientele, in afara de masline; se amesteca, se lasa de seara pina a 2-a zi. A 2-a zi, se fac chiftelutele, asa: se ia cam 1 lingurita din compozitie, in mina; se face ca un disc de cca 6-7 cm, diametru; se pune in mijloc o maslina, apoi se inchide (ca galustele cu prune), se formeaza chiftelele, rotunde, cam cit o caisa. Asa se face toata compozitia; dintr-un kg de file, ies cam 45-50 de ciftelute (bile). Se prajesc f. putin; daca vi se par lipicioase sau folositi un vas (in care prajiti), de care se lipesc, dati-le prin faina, putin. Dupa ce se prajesc, se lasa de-o-parte, pe servetel, absorbant. Se face sosul, asa: in ulei de masline, se prajeste ceapa, taiata pestisori; se pune apoi usturoiul (taiat mic, nu zdrobit); se prajeste putin; se pun ciupercile, apoi maslinele; se prajeste putin, totul; se pune putina apa, apoi sare si piper (dupa gust). Cind da in clocot, se pun chiftelele, apoi frisca lichida si inca putina apa, daca e nevoie. Se potriveste de sare, se pune intr-o tava, se da la cuptor. Dupa ce fierbe (in cuptor), se lasa la foc mijlociu cca 20-25 minute, nu mai mult. Se serveste fierbinte, cu garnitura ce va place.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web