Dorohoi News Logo

Pui la capac

Pui pe capac

Ingrediente:
1 pui
50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
1 lingura de ghimbir ras
1 lingurita miere
sare, piper, boia, busuioc uscat, rozmarin, 2 foi de dafin

Mod de Preparare: Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc. Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul, ghimbirul, mierea si restul de condimente, exceptand foile de dafin, si acum se freaca puiul cu pasta asta si prin interior si prin exterior. Foile de dafin se pun in interiorul puiului. Se ia o cratita, se umple cu apa pe jumatate, iar capacul se aseaza invers decat s-ar folosi in mod normal, cu manerul in interiorul cratitei, se ia puiul masat bine cum v-am spus mai sus si se aseaza in capacul cratitei, ca intr-o tava. Se baga in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand se gateste bine, se rumeneste bine. Din cand in cand deschideti usa cuptorului si cu o lingura luati din sosul ce rezulta si puneti pe deasupra puiului, sa nu se usuce sau sa se arda. Puiul va iesi foarte fraged in interior datorita aburului ce va iesi din cratita, nu va fi uscat deloc, dar la suprafata va fi foarte rumenit si crocant. Dupa aproximativ 45 min, rezultatul este acesta. Iar noi l-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de sfecla rosie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web