Dorohoi News Logo

Cremă de legume cu crutoane

Cremă de legume cu crutoane

Ingrediente:
3 morcovi
3 rădăcini de păstârnac (pătrunjel)
2 cartofi
1 jumătate de varză (mică)
2 cepe (sau 1 fie de praz frumos)
Dovlecel
Ardei gras (puțină conopidă daca aveti prin frigider)
3-4 linguri de smântână
2 galbenusuri de ou
1 cub (50 gr) unt
(Pentru crutoane pâine, busuioc și puțin ulei)

Mod de Preparare: Curățăm legumele, le tăiem bucăți mari și le punem la fiert. Când sunt fierte le punem într-un bol și le mixăm fin cu un blender. Adăugăm un cub de unt apoi sare și piper după gustul fiecăruia. Punem puțin câte puțin zeamă de legume peste legumele mixate până obținem o cremă fluidă, nu prea groasă. La final adăugăm 2 gălbenușuri de ou amestecate cu 3-4 linguri de smântănă, amestecănd continuu în cremă, focul trebuie sa fie mic. Lasăm să dea într-un clocot și crema este gata. Crutoanele se fac din pâine tăiată cubulețe. Acestea sunt stropite cu ulei (idel ar fi de măsline) și presărate cu busuioc uscat apoi ținute 10 minute la cuptor. Crema se servește caldă, cu crutoane adaugate în farfurie și un fir de pătrunjel.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web