Dorohoi News Logo

Tocăniță de porc cu bere și legume

Tocăniță de porc

Ingrediente:
1 Kg de file de porc (merge si spata, pulpa, cotlet sau muschiulet)
300 ml de bere
3 cepe (curatate si spalate)
2 ardei grasi colorati (curatati si spalati)
2 rosii decojite
4 castraveciori murati
5 linguri cu smantana
2 cuburi de unt
O foaie de dafin
Boia de ardei (iute sau dulce)
Sare
Piper (proaspat macinat)

Mod de Preparare: Taiem carnea de porc in felii subtiri. Taiem ardeiul in fasii si castraveciorii murati in rondele. Tocam marunt ceapa. Taiem rosiile in felii si le scoatem semintele. Pregatim aragazul si tigaie in care punem un cub de unt. Peste untul topit adaugam ceapa, amestecam si o calim pana cand devine usor transparenta, apoi o lasam deoparte. Pregatim o tigaie mare in care punem untul ramas. In untul topit adaugam bucatile de carne de porc, amestecam si le prajim pana cand se rumenesc usor, pe ambele parti. Punem ceapa calita si boia de ardei. Rupem foaia de dafin si condimentam cu sare si piper macinat. Turnam deasupra berea, amestecam si lasam sa fiarba acoperit timp de 30 de minute. Punem ardeii, castraveciorii murati si rosiile, amestecam si lasam la foc mic inca 5-7 minute. Turnam deasupra smantana, omogenizam si fierbem totul 2-3 minute. Gustam, condimentam (daca mai este nevoie) si inchidem aragazul. Servim cu cartofi fierti sau orez.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web