Dorohoi News Logo

Varză cu carne de porc la cuptor

varza-de-vara-cu-carne-porc

Ingrediente:
2 verze proaspete
600 gr carne porc (taiata cubulete)
150 gr adrei gras (taiat marunt)
2 cepe (taiate si ele marunt)
Suc acrisor de rosii (bulion)
3 linguri de ulei (3/4)

Pentru condimente:
Sare
Piper
Boia
Cimbru
Busuioc
Foi de dafin

Mod de Preparare: Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru si busuioc, sa-si mai ia gust pana cand ajunge in cratita.Taiem varza fideluta si o frecam bine cu sare pentru a rupe fibra si a fierbe mai usor. Pun cratita pe foc, pun uleiul la incins si adaug carnea de porc sa se rumeneasca putin, apoi vine si ceapa, si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat legumele adaug varza, atat cat incape in cratita, acopar cu un capac si las cateva minute pana scade, apoi mai adaug varza, iar o acopar si o las cateva min... si tot asa pana cand incape toata. Condimentez bine, pun si sucul de rosii, mai las pe foc cateva min dupa care bag cratita in cuptor, cam jumatate de ora, pana se fierbe, rumeneste si scade varza mea.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web